Blog

Beyaz Eşya Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Beyaz Eşya Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

Türk beyaz eşya sektörü, 30 milyona yakın adetli üretim ile Avrupa’da birinci, Dünya’da ise Çin’in ardından ikinci sıradadır. Ayrıca bu üretiminin %70’lik kısmı 140’ı aşkın ülkeye ihraç edilmektedir. Beyaz eşya sektörü 45 bin kişiye direkt olmak üzere toplamda 600 bine yakın kişiye istihdam sağlamaktadır. Bu yönüyle ülke ekonomisinin demirbaş sektörlerinden biridir.

Beyaz eşya sektörü, diğer birçok sektörde de olduğu gibi ana üretici ve onun bayileri üzerinden yürümektedir. Bayilerin alt bayiler veya son kullanıcılardan düzenli ödeme alamaması tüm sektördeki para akışını sekteye uğratmaktadır.

Payfull olarak beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren iş ortaklarımız ile bir dizi görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmeler sonucunda beyaz eşya sektöründe sıklıkla yaşanan ödeme / tahsilat problemlerini anlama fırsatı bulduk. Duyduğumuz başlıca sorunlar hemen her sektörde olduğu gibi tahsilat ve ödemeyle ilgili sorunlardı.

Beyaz eşya sektöründeki firmaların sıkça karşılaştığı sorunlara
-Bayilerden düzenli bir şekilde ödeme alınamaması,
-Nakit akışında yaşanan dengesizlikler,
-Firmaların her bayiye ayrı fiziki pos tahsis etmesinin yarattığı ekstra maliyet,
-Farklı bankalar ile çalışıldığı için hepsine ayrı ayrı zaman harcanması ve bu işlerin takibi için birçok muhasebeci çalıştırılması,
-Uzun vadeli (sektörde 18 ay vadeli çeklere bile rastladık) çek/senetler,
-Karşılıksız çıkan senetler ve çekler,
-Mail order yönteminin kişisel verilen korunması kanununa aykırı bir durum olması.
örnek verilebilir.

Gördüğünüz gibi mobilya sektöründe ödeme ve tahsilat konusunda bir çok sıkıntı yaşanıyor. Bu sorunlar firmalara hem zaman hem de para kaybı olarak geri dönüyor. Ayrıca içinde bulunduğumuz dönemde ekonomik sallantılar firmaların kepenk kapatmasına bile yol açabiliyor.

Payfull Online Ödeme Çözümleri olarak beyaz eşya sektöründeki iş ortaklarımızın tahsilat ve ödeme ile alakalı tüm sorunlarını gidermek için çeşitli teknolojik çözümler geliştirdik.

Online Bayi Tahsilat Sistemi:
Payfull Online Bayi Tahsilat Sistemi ile beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, bankalardan almış oldukları cazip komisyon ve taksit koşullarını bayi, alt bayi ve müşterilerine sunabilirler. Bayiler de üretici firmalara olan ödemelerini müşterilerinin kredi kartlarından hızlı ve güvenli bir şekilde tahsil edebilir. Online Bayi Tahsilat Sistemi sayesinde firmalar 7/24 aktif bir tahsilat kanalı oluşturur bu sayede nakit akışları düzene girer.

Muhasebe Programları Entegrasyonu:
Payfull ERP/Muhasebe Entegrasyonu sayesinde beyaz eşya firma yetkilileri tahsilatlarını muhasebe sistelerine manuel işleyerek zaman kaybetmez. Tüm tahsilat ve ödemeler bayilerin cari hesaplarına Payfull tarafından otomatik olarak işlenir. Ayrıca gelişmiş raporlama sistemi sayesinde firmalar valör bazlı raporlama veya mutabakat yapabilir.

Banka Hesap Hareketleri Entegrasyonu:
Payfull Banka Hesap Hareketleri Entregrasyonu sayesinde beyaz eşya firmaları IOS ve Android uygulamalarımızı kullanarak 7/24 istedikleri yerden kullandıkları tüm bankalardaki vadeli, vadesiz, DBS ve POS hesaplarını tek bir panelden yönetebilir. Talimatlarını bankalarına tek tuşla aktarabilir. İşlem gerçekleştiğinde Payfull sistemi firmaları bilgilendirir. Otomatik eşleştirme özelliği sayesinde Payfull sistemi ödemenin kimden geldiğini tespit eder, ilgili fatura veya cari ile otomatik eşleştirir.

Beyaz eşya sektörüne özel oluşturduğumuz paketler ile ister Bayi Tahsilat Sistemi, ister Muhasebe Programları Entegrasyonu, ister Banka Hesap Hareketleri Entegrasyonu isterseniz de hepsine birlikte sahip olabilirsiniz.

Beyaz Eşya Sektöründeki Bazı Payfull Müşterilerinin Görüşleri:
“Payfull kullanmaya başladıktan sonra satışlarımızı %20 oranında arttırdık. Payfull sayesinde müşterilerimize cazip taksit koşullarını kolayca sunabildik.
- Semih Sarıgöller / Sarıgöller Grup

Beyaz eşya sektöründeki firmaların tahsilat konusunda yaşadıkları sorunlar nelerdir? Online bayi tahsilat sistemi, muhasebe programları entegrasyonu ve dahası


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.