Blog

E-Ticaret Sitenizde Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Rehber

E-Ticaret Sitenizde Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik

Kullanıcılar internetten alışveriş yaparken pratik, basit ve kullanışlı internet sitelerini tercih ederler.Bu nedenle kullanıcıların ürünü alırken işini kolaylaştıracak, internet sitesine olan güvenini arttıracak,site içerisinde sürekli gezdirecek bileşenleri kullanmak e-ticaret siteleri için önemlidir. Kullanıcıların sepete daha fazla ürün eklemesi birkaç ipucu ile mümkün olabilir. Girişimciler için her e-ticaret sitesinde olması gereken bileşen ve özellikleri listeledik.

1.Benzer Ürünler ile Kullanıcının Yeni Ürünleri Keşfetmesini Sağlayın.

Kullanıcıları internet sitesi üzerinde gezdirmek ve yeni ürünleri keşfetmesini sağlamak çok önemlidir. Kullanıcıları gezdirmek için, ürünlerin altına benzer ürünleri koyabilirsiniz. Ayrıca kullanıcı sepete ürün eklediğinde "bu ürünü alanlar, aşağıdaki ürünleri de aldı" gibi bir pop-up açabilir ve bu sayede kullanıcının sepete daha fazla ürün eklemesini sağlayabilirsiniz.

2.Benzer Ürünleri Karşılaştırın

Kullanıcılar iki ürün arasında kararsız olabilirler. Özellikle teknolojik ürünlerde en ufak bir özellik fiyat farkına neden olduğu için, kullanıcı iki ürün arasındaki farkı görmek isteyecektir. Karşılaştırma özelliği sayesinde, iki ürün arasındaki farkı görebilir ve kararını daha kolay verebilir.

3.Site İçi İletişim

Müşterilerinizin ürün ile ilgili aklına takılan bir soru olduğunda, soru-cevap bölümüne yazması ve konu ile ilgili hızlı geri dönüş alması, sitenize güven katacaktır. Güven katmasının dışında, müşterilerinizin aklına takılan en ufak bir soru nedeniyle ürünü sitenizden almaktan vazgeçebilir.

4.Yorumlar ve Kullanıcı İncelemeleri

Müşterileriniz, sizler için bir referanstır. Ürün, kullanıcıya ulaştıktan sonra görüşlerini yorumlar bölümünde paylaşacaktır. İyi yorum ve görüşler yeni müşteri kazanmanıza yarar. Yorumlar bölümünde eleştiri de alacaksınız mutlaka. Bu eleştiriler sayesinde hizmet kalitenizi daha iyiye taşımalısınız.

5.Arama Formunuzu Geliştirin

Kullanıcılarınızın aklında bir ürün olduğunda, sitenize girip kategoriden bulmaktansa arama formunu kullanmayı tercih edecektir. Burada kullanıcının arama deneyimini arttırmak için otomatik tamamlayıcı ekleyebilir, yazılan anahtar kelimeleri arama butonuna basmadan hemen altında listeleyebilirsiniz. Ayrıca bazı ürünlerin pek çok renk seçeneği ve farklı özellikleri olabiliyor. Bu nedenle gelişmiş arama formu koyarak da kullanıcının ürünü bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Daha fazla blog için tıklayın.


Kullanıcıların sepete daha fazla ürün eklemesi birkaç ipucu ile mümkün olabilir. Girişimciler için her e-ticaret sitesinde olması gereken bileşen ve özellikleri listeledik.


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.