Blog

Eğitim Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Eğitim Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

Türkiye eğitim sektörü 26 binin üzerinde kurum (kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite) ve kuruluşun yer aldığı 350 bine yakın istihdam sağlayan, gelişme ivmesi yüksek bir sektördür. Günümüzdeki güncel eğitim sektörü gelişim trendleri incelendiğinde sektörde özel okullar lehine bir artış olduğu verilerde açıkça görülmektedir.

Eğitim sektöründe faaliyet gösteren kurumlarla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda ödeme ve tahsilat noktasındaki sorunlarını anlayarak bu sorunlara teknolojik çözümler geliştirme fırsatı bulduk.

Bu sorunlara
-Velilerden ödemelerin kolay ve düzenli bir şekilde alınamaması,
-Nakit akışındaki dengesizlikler,
-Birçok farklı banka ile çalışıldığı için hepsine ayrı zaman harcanması ve bu işler için bir çok muhasabeci çalıştırılması gerekliliği,
örnek gösterilebilir.

Anlayacağınız üzere bu sorunlar eğitim kurumları için ciddi zaman ve para kaybına yol açabilmektedir.


Payfull Online Ödeme Çözümleri olarak eğitim sektörünündeki tüm ödeme/tahsilat sorunlarını gidermek için çeşitli çözümler geliştirdik.


Tekrarlayan ödeme:
Aylık ücretlerinin takibi ve tahsilatını yapmak eğitim kurumları için zor yönetilen bir süreçtir. Özellikle değişken fiyatlar ve çok fazla sayıda öğrenci olması muhasebe birimi çalışanları için ciddi bir vakit kaybı yaratmaktadır. Bu süreç aynı şekilde veliler için de rahatsız edici noktalara ulaşabilmektedir.
Payfull Güvenli Kart Saklama hizmeti ile okullar ödemelerini belirdikleri sıklıkta, düzenli olarak tahsil eder ve ödemelerinde gecikme yaşamaz. Herhangi bir nedenden dolayı tahsilat gerçekleşmediğinde kart hamiline ödemeyi tetikleyici SMS ve E-Mail gönderilir. Böylelikle ödemeleri daha hızlı ve daha güvenli olarak tahsil edilir ve okulların nakit akışı düzene girer.


Güvenli Ödeme Sayfası:
İnternet ortamı insanlara hız ve kolaylık getirmesinin beraberinde siber suçlara konu olan bazı tehlike ve riskleri de getirmektedir. Tüm genel ve kişisel bilgilerin, hatta kredi kartı bilgilerinin dijital ortamda kullanılması/saklanması da göz önünde tutulduğunda bu risk daha büyük önem taşımaktadır. Bu bilgilerin yetkisiz/kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi durumu/ihtimali dahi insanları zora sokacak bir durum oluşturabilir.
Payfull, eğitim kurumlarının ve velilerin bilgilerinin güvenliğini garanti altına almak için, global düzeyde banka standartlarında SSL güvenliği ile dünya çapında Visa ve Master Card’ın da kurucuları arasında bulunduğu Kartlı Ödeme Endüstrisi’nin veri güvenlik standartlarında (PCI DSS) uygun altyapısıyla hizmet vermektedir.
Payfull Güvenli Ödeme Sayfası sayesinde eğitim kurumları tahsilatlarını hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilmektedir.

Ödeme Talebi Gönderme :
Payfull Ödeme Talebi Gönderme hizmeti sayesinde sabit okul ücreti dışında kırtasiye, yemekhane, okul üniforması, geziler gibi ekstra hizmetler için kişiye özel ödeme talebi gönderebilirsiniz. Bu ödeme talebinin tutarını, geçerli olduğu süreyi, taksitli veya tek çekim olacağını manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Talebin gönderildiği kişi istediği an isteği yerde cep telefonundan veya bilgisayarından ödemeyi kolayca güvenli bir şekilde tamamlar. İşlem sonrasında iki tarafa da otomatik olarak bilgilendirme mesajı gönderilir.


Eğitim sektörüne özel oluşturduğumuz paketler ile ister Güvenli Ödeme Sayfası hizmeti, ister Tekrarlayan Ödeme hizmeti, ister Ödeme Talebi Gönderme hizmeti isterseniz de hepsine birlikte Payfull Eğitim Tahsilat Sistemi ile sahip olabilirsiniz.

Eğitim kurulumlarının tahsilat konusunda yaşadıkları sorunlar nelerdir? Tekrarlayan ödeme alma, ödeme talebi gönderme ve dahası


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.