Blog

Hırdavat Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Hırdavat Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

Türkiye’de 14 bine yakın firma ile 8 milyar dolar büyüklüğe ulaşan hırdavat sektörü, yan sanayi ve bağlantılı sektörlerle yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlamaktadır.

Hırdavat sektörü içinde sanayicilerin, üreticilerin, dağıtıcıların, satıcıların, distribütörlerin ve esnafların bulunduğu çok geniş kapsamlı bir sektördür. Sektördeki para akışı son tüketici > bayi > dağıtıcı > üretici firma şeklinde gerçekleşmektedir. Haliyle bu kadar fazla katmanın bulunduğu sektörde bir noktada oluşabilecek tahsilat probleminin tüm sektörü etkilemesi kaçınılmazdır.

Hırdavat sektöründe faaliyet gösteren üretici ve dağıtıcı firmalar ile bir dizi görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde firmaların yaşadıkları sıkıntıları öğrenme fırsatı bulduk. Hırdavat sektöründeki firmaların yaşadıkları sıkıntıların başında zamanında tahsilat yapamama ve buna bağlı olarak yaşanan ödeme problemleri geliyordu. Firmaların ödeme/tahsilat konusunda sıkça yaşadıkları sıkıntıları;
-Fiziki pos kullanımının yarattığı zaman kaybı ve mali yükler,
-Bayi/müşteri tahsilatlarının tahsil edilememesi,
-Nakit akışının bozulması,
-3 aydan uzun vadeli çek/senetler ve bu esnada paranın zaman değerinin erimesi,
-Karşılıksız çıkan çek/senetler,
-Mail order yönteminin güvenlik açıkları
olarak sıralayabiliriz.
Firmaların yaşadıkları bu sıkıntılar, çoğu zaman onları ticari zorlukların içerisine sürüklüyor.

Payfull Online Ödeme Çözümleri olarak hırdavat sektöründeki firmaların ticari sorunlardan sıyrılmaları ve rakiplerinden bir adım öne geçmeleri için bazı teknolojik çözümler geliştirdik.

Sanal POS Entegrasyonu:
Payfull Sanal POS Entegrasyonu sayesinde, hırdavat sektöründe faaliyet gösteren üretici / dağıtıcı firmalar veya bayiler internet ortamında müşterilerinin banka/kredi kartları ile hızlı ve rahat bir şekilde ödeme alabilir.
Firmalar ödemelerini almaya devam ederken Payfull güvenlik için arka planda tüm bankalar ve ödeme sağlayıcı firmalar ile bağlantıları kesintisiz sağlıyor ve sürekli olarak sistemi güncel tutmaya devam ediyor.

Online Tahsilat Sistemi:
Hırdavat sektöründe faaliyet gösteren firmalara özel olarak hazırlanan Online Tahsilat Sistemi sayesinde firmalar, cazip taksit ve komisyon oranlarını dağıtıcı/bayiler aracılığıyla tüm müşterilerine sunabilir. Böylece satış avantajları sağlayabilir.Bayiler işletmeye olan cari ödemelerini müşterilerinin veya alt bayilerinin kredi kartlarından tahsil edebilir.Ayrıca tahsilatlar Muhasebe/ERP sistemlerine otomatik olarak işlenir, bu sayede kullanıcı kaynaklı oluşabilecek hatalar sıfıra indirilir ve operasyonel olarak hız kazanılır.

B2B Tahsilat:
B2B, üretici firmaların tedarik süreçlerinde farklı firmalardan ürün ya da hizmet almaları anlamına gelebildiği gibi, distribütör ve dağıtıcı firmaların da üreticilerden ürün/hizmet alarak kendi satış ağlarına bu ürünleri sunmalarına imkan sağlayan  iş modeline verilen isimdir. Örneğin Alibaba bir toptancı platformu (B2B) iken Aliexpress bir B2C örneğidir.
Payfull B2B Tahsilat hizmeti ile işletmelerin aralarındaki kartlı ödeme ile gelen para akışında rol alıyoruz. Amacımız firmaların kusursuz bir tahsilat deneyimi  yaşamasıdır.

Hırdavat sektörüne özel oluşturduğumuz paketler ile ister Online Tahsilat Sistemi, ister Sanal Pos hizmeti, ister B2B Tahsilat hizmeti isterseniz de hepsine birlikte sahip olabilirsiniz.


Hırdavat Sektöründeki Bazı Payfull Müşterilerinin Görüşleri:
Payfull’un sunduğu cazip taksit seçenekleri sayesinde müşterilerimiz ödemelerde rahatlıyor, biz de ödememizi garanti altına almış oluyoruz.”
-Yusuf Selman Yapar / Yenal Tools


Hırdavat sektöründeki firmaların tahsilat konusunda yaşadıkları sorunlar nelerdir? B2B tahsilat sistemi, sanal POS entegrasyonu ve daha fazlası


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.