Blog

Koronavirüs Günlerinde Evde Kalma Rehberi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Rehber

Koronavirüs Günlerinde Evde Kalma Rehberi

COVID-19 Günlerinde Evde Kalma Rehberi  #EvdeKal #SokağaÇıkma

Öncelikli olarak belirtmek isteriz ki bu blog yazımızda uzaktan çalışmanın günümüzde gerekli ve avantajlı olduğunu ayrıca home ofis çalışırken daha verimli hale getirilebilmesi ile ilgili tavsiyelerde bulunmaya çalışacağız.

Okuyucularımız için antipatik görünmek ya da düşüncesiz bir yapı gibi görünmek istemeyiz ve bu yazımızı yazarken sektör bağımsız olarak yazdığımızdan emin olmanızı rica ederiz. Elbette bizler de çalışmak zorunda olan sektörler, işletmeler olduğunu ve bizlerin evlerimizde daha rahat yaşayabilmeleri için çalıştıklarının bilincindeyiz.

İçerisinde bulunduğumuz Covid-19 salgın süreçlerinde canlarını riske atan sağlık çalışanları başta olmak üzere, gıda üretim dağıtım işletmeleri ile birlikte temizlik ürünleri, dezenfektasyon ile ilgili çalışmalar yapan çalışan işletmeler ve görevlilerine sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz.

Uzaktan İletişim

Teknoloji çağında özellikle çok uluslu firmalar uzaktan çalışma metodlarına hakim olduklarını bilinmektedir. Yerel kuruluşlu olmasına rağmen farklı illerde yapılanması bulunan firmalarda da bu yapı oturtulmuş ve uygulanıyor olabilir.

Korona – Covid-19 süreçlerinde salgının yayılmasını yavaşlatmanın en önemli kuralı sosyal mesafe ve temasın azalması olduğu için, bir çok kuruluşun uyguladığı gibi bizde ekip olarak #EvdeKal ve #HayatEveSigar uyarılarına uyarak home ofis çalışma modelini ilk andan itibaren uygulamaya başladık, öncesinde olduğu gibi aynı heyecan ve enerji ile tüm müşterilerimize ve adaylarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bizim mottomuzun bir parçası da firmalar ile müşterileri arasında fiziksel temas olmasına gerek olmaksızın ticaretin devam edebileceğine inanıyoruz.

Bu noktada asıl değinmek istediğimiz nokta bireyler olarak daha az insan ile temas önerilerine uymamız, kurumsal yapılar için de ekonomi ve ticaretin devam ettirilirken ekip çalışanlarınızın ve ya müşterilerinizin sağlıklarını önemsemenizi rica ediyoruz ve bu bağlamda büyük ya da küçük işletmeler fark etmeksizin işlerini mümkün olduğunca online ortamlarına taşınması artık zorunluluk olduğunu görüyoruz.

E-Tahsilat Avantajları

Daha önceki yazılarımızda hali hazırda e-tahsilat sistemleri ile online kredi kartı tahsilatının ve uzaktan tahsilatın gerekliliğine ve avantajlarına değinmiştik, hatırlamak isterseniz blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu yazımızda odaklanmak istediğimi şey home ofis çalışma modelinin daha verimli kullanılmasında sizlere yardımcı olabilecek birkaç ana önerimiz olacak, bu önerileri biz ekip olarak uyguladığımızda başarılı olduğunu gördük ve sizlere de tavsiye olarak sunmaktayız. Deneyimlemediğimiz bilgileri sizlere iletmiyoruz.

- Ekip ile iletişim, Muhakkak ekibiniz ile toplu olarak video konferans( Zoom ya da Skype sık kullanılanlar) ile ya da tele konferans ile iletişimde olun. Bu toplantıyı çok uzatmaya gerek olmayacaktır, ekipteki birey sayısına göre ayarlayabileceğinizden hiç şüphemiz yok. Çok uzun ya da çok kısa olması verimsizliğe neden olacaktır.

- Müşterileriniz ile iletişim, ofis telefonlarınızı mümkün ise cep telefonlarınıza yönlendirin, sizi arayanlar yanıtsız kalmasın. Erişilebilir olmak ticaretteki güven anlamına gelir. Onlara süreçler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunun, sosyal medya aracılığı ile ya da emailmarketing ile bunu pratik olarak yapabilirsiniz.

- Ödemelerinizi, nakit akışınızı takip edin, Müşterilerinize ulaşarak nasıl olduklarını öğrenebilir ve alacaklarınızın tahsil edilmesi için onlardan e-tahilat sistemleriniz ile kredi kartı ile uzaktan ödemelerini güvenle yapabileceklerini söyleyebilirsiniz. Diğer yandan tüm banka hesap hareketlerinizi de kontrol etmek için banka hesap hareketleri entegrasyonu ile takibinizi kolaylaştırabilirsiniz.

- Motivasyonunuz yüksek olsun, Motivasyonunuzu yüksek tutarak ekibinize ve ailenize destek olarak bu süreçler daha kolay atlatılacaktır. Aksi takdirde verimlilik konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz.

- Çalışma listesi, Kendiniz için takip etmeniz ve yapmanız gereken işler ile ilgili olarak bir yapılacaklar listesi oluşturun. Ev ortamının rahatlığı nedeni ile odaklanma sorunları yaşanma ihtimaline karşın dikkatli olmak adına işlerimizi atlamamak önemlidir.

- Çalışma ortamı oluşturun, Tabii ki evden çalışmak konfor demek ancak yatağınızda laptop ile çalışmak, performans ve verimlilik açısından mantıklı olduğu söylenemez. Kendinize yaşam alanınız dışında bir çalışma ortamı oluşturun.

- Kendinize mola verin, mesai saatleriniz içerisinde kendi mola saatlerinizi belirleyin. Bu sayede zihnen dinlenme, çocuklarınıza vakit ayırma ya da evcil hayvanınız ile vakit geçirme imkanı bulabilirsiniz.

- Çalışma ortamınızı havalandırın, Yaşam alanınız olan çalışma alanınızı mümkün olduğunca havalandırın, bu sayede daha zinde olacaksınız.

- Su için, gün içerisinde 2-3 litre su içmeye çalışın, bu sayede metobolizmanız hızlanacaktır.

- Spor yapın, Evde de olsanız yapabileceğiniz bazı spor hareketleri bulunabiliyor. Günlük yarım saat kadar spor sizin zinde kalmanıza katkı sağlayacaktır.

- Boş zamanlarınızda aileniz ile müzik dinleyebilir ve normalde okumaya fırsat bulamadığınız kitaplarınıza göz atabilirsiniz.

Coronavirus günlerinde #EvdeKalma rehberini özetlemek gerekirse, uzaktan çalışmak bir tembellik imkanı değil işinize ve ailenize yeterli vakit ayırma imkanıdır. Salgın süreçlerinde ekibiniz, aileniz ve sevdikleriniz için temastan kaçınmaya devam edin. Uzaktan güvenli online tahsilat ve Online hesap ekstresi ürünlerimiz ile sizlere bu süreçte size ve işinize yardımcı oluyoruz.

Covid19 pandemisinin dünyayı sardığı bu günlerde evden çalışmalayı nasıl daha avantajlı ve verimli hale getirebilirsiniz?


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.