Blog

Metal Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Metal Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

Türkiye’de metal sektörü son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte giderek gelişmektedir. Mevcut durumda Türkiye dünya çelik üreticileri arasında 8, Avrupa’da ise 2. Sıradadır. Metal sektörü başta inşaat, otomotiv, enerji ve kimya olmak üzere birçok sektör ile yakın ilişki halindedir.

Metal sektörü bu kadar fazla sektör ile iç içe durumdayken alışverişin herhangi bir noktasında yaşanabilecek tahsilat problemi birçok sektörü önemli ölçüde etkileyebilmektedir.

Faaliyet alanı metal sanayi sektörü olan firmalar ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda sektörün temel problemleri anladık ve bu problemlere çeşitli çözümler geliştirdik. Neredeyse tüm sektörlerde olduğu gibi metal sektörünün de kanayan yarası tahsilat ve ödeme noktasında yaşanan problemlerdi. Karşılaştığımız başlıca sıkıntılara;

-Bayilerden ödemelerin kolay ve düzenli bir şekilde alınamaması,
-Bayilerden kart ile tahsilat yapılamaması ,
-Nakit akışındaki dengesizlikler,
-Birçok farklı banka ile çalışıldığı için hepsine ayrı zaman harcanması ve bu işler için birçok muhasebeci çalıştırılması gerekliliği,
-Mail Order sistemi yüzünden yaşanabilecek kişisel verilerin korunması kanunu ihlalleri,
-Sektörde gerçekleşen kartlı satış tutarları çok yüksek olduğu için, fiziki poslardan yapılan parçalı ödemelerin çok vakit kaybettirmesi
örnek verilebilir.
Anlayacağınız üzere bu sorunlar sektörünün dinamiklerinde işletme sahipleri için hem para hem zaman kaybı olarak gün yüzüne çıkıyor.

Payfull Online Ödeme Çözümleri olarak metal sektöründeki tüm ödeme/tahsilat sorunlarını gidermek için çeşitli çözümler geliştirdik.

Online Bayi Tahsilat Sistemi:
Payfull tarafından metal sektörü firmaları için özelleştirilen Online Bayi Tahsilat Sistemi sayesinde firmalar, tahsilat kanallarını 7/24 aktif tutabilir. Ayrıca tahsilatlar Muhasebe/ERP sistemlerine Payfull tarafından otomatik olarak entegre edilir. Böylece yaşanabilecek zaman kayıplarının önüne geçilir.
Bayi Tahsilat Portalı ile bayiler şifreleriyle sisteme giriş yapıp cari hareketlerini görebilir ve ödeme yapabilirler.

API Entegrasyonu:
Payfull API Entegrasyonu ile metal sektöründeki firmalar sanal poslarına katma değerli servisler ekleyebilir. İşletmelerine özel ödeme altyapısını güvenli ve kolay bir şekilde geliştirebilirler. 19 banka, 9 ödeme kuruluşu ve BKM Express’i tek bir API üzerinden yönetebilmek firmaların operasyonel yükünü ciddi bir şekilde azaltmaktadır.

Taksitli Ön Provizyon:
Ön provizyon, satışı yapılan bir ürünün veya hizmetin özelliği gereği kredi kartında tutarın belirli bir süre blokede tutulmasını sağlayan özelliktir. Payfull şirketlere ön provizyon özelliğini kendi iş modellerine göre özelleştirme ve taksitli ön provizyon ile tahsilat yapma imkanı vermektedir.

Metal sektörüne özel oluşturduğumuz paketler ile ister Online Bayi Tahsilat Sistemi, ister API Entegrasyonu hizmeti, ister Taksili Ön Provizyon hizmeti isterseniz de hepsine birlikte sahip olabilirsiniz.

Metal Sanayi Sektöründeki Bazı Payfull Müşterilerinin Görüşleri:
“Payfull'dan sonraki tahsilat sürecimiz daha pratik, daha güvenilir, daha profesyonel.”
-Gaye Kantar / Prysmian Kablo Kredi / Risk Müdürü

Metal sektöründeki firmaların tahsilat konusunda yaşadıkları sorunlar nelerdir? Online bayi tahsilat sistemi, taksitli ön provizyon ve daha fazlası


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.