Blog

Mobilya Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Mobilya Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

Türk mobilya endüstrisi, genelde çoğu geleneksel yöntemlerle çalışan atölye tipi, küçük ölçekli işletmelerin ağırlıkta olduğu bir görünüme sahiptir. Buna karşın özellikle son 15-20 yıllık süreçte küçük ölçekli işletmelerin yanısıra orta ve büyük ölçekli işletmelerin sayısı artmaya başlamıştır. TÜİK Genel Sanayi ve İşyerleri Sayımı verilerine göre sektör 133 bin kişiyi istihdam etmektedir. Bu alanda faaliyet gösteren işletme sayısı ise 34 binin üzerindedir.

Mobilya sektörü, diğer bir çok sektörde olduğu gibi ana üretici ve onun bayileri üzerinden yürümektedir. Üretici firma da hammadeler (kumaş, deri vb.) için başka firmalar ile çalışmak zorundadır. Bu döngü dolayısıyla zincirin herhangi bir halkasında oluşan en küçük tahsilat problemi aynı anda bir çok sektördeki para akışını etkilemektedir.

Mobilya sektöründe faaliyet gösteren üretici firmalar ve bayiler ile yaptığımız görüşmeler sonucunda sektörde sık yaşanan sorunları anlama fırsatı yakaladık. Çalışmalarımız sonucunda bu sorunlara çözümler sunmayı başardık. Başlıca sorunlar her sektörde olduğu gibi tahsilat ve ödemeyle ilgili sorunlardı. Mobilya sektöründeki firmaların sıkça karşılaştığı sorunları şu şekilde sıralayabiliriz:

-Bayilerden düzenli ödeme alınamaması,
-Firmaların her bayiye ayrı fiziki pos tahsis etmesinin yarattığı ekstra maliyet,
-Nakit akışında yaşanan dengesizlikler,
-Farklı bankalar ile çalışmanın sorunsuz devam edebilmesi için harcanan ekstra para ve zaman,
-Uzun vadeli (sektörde 18 ay vadeli çeklere bile rastladık) çek/senetler,
-Karşılıksız çıkan  senetler ve çekler,
-Mail order yönteminin kişisel verilen korunması kanununa aykırı bir durum olması.

Anlayacağınız üzere mobilya sektöründe ödeme ve tahsilat konusunda bir çok sıkıntı yaşanıyor. Bu sorunlar firmalar için zaman ve para kaybına yol açıyor. Dolayısıyla ticaretleri aksıyor. Ayrıca ekonomik sallantılarda bir firmanın kapanmasına dahi neden olabiliyor.

Payfull Online Ödeme Çözümleri olarak mobilya  sektörünündeki tüm ödeme ve tahsilat sorunlarını gidermek için çeşitli çözümler geliştirdik.

Bayi Tahsilat Sistemi:
Bayi tahsilat sistemi ile mobilya firmaları, bankalardan almış oldukları cazip komisyon ve taksit avantajlarını bayi ve müşterilerine sunabiliyor. Ayrıca firmalar mail order, çek, senet gibi riskli ve hantal yöntemlerden kurtularak hızlı ve güvenli bir şekilde tahsilat yapabilirler.
Bayiler işletmeye olan cari ödemelerini müşterilerinin veya alt bayilerinin kredi kartlarından tahsil edebilir.

B2C Tahsilat Sistemi:
Mobilya sektöründeki bazı firmalar kendi showroomlarından son tüketiciye satış yapmaktadır. Payfull B2C Tahsilat Sistemi sayesinde firmalar müşterilerinden kredi kartı ile online olarak rahatça ödeme alabilirler. Payfull sayesinde ödemelerin tahsil edilmesinden muhasebe sistemine işlenmesine kadar olan tüm süreçleri otomatikleşir.

ERP / Muhasebe Programı Entegrasyonu:
ERP Entegrasyonu sayesinde, firma yetkilileri sistemi kullanacak olan bayilerin her birisi için manuel hesap tanımlaması yapmak yerine, otomatik olarak carilerin Payfull’a aktarılmasını sağlayabilirler. Bu sayede carilerin yaptıkları ödemeler ERP/Muhasebe programındaki cari hesaplarına işlenir.
Payfull’dan yapılan ödemeler, ERP sisteminde ilgili cariye, ilgili banka ve taksit sayıları ile aktarılır.
Bayiler ve sistem kullanıcıları da, tüm cari hesap ekstrelerini ekranlarından görüntüleyebilir, çıktılarını alabilir.

Mobilya sektörüne özel oluşturduğumuz paketler ile ister Bayi Tahsilat Sistemi, ister B2C Tahsilat Sistemi, ister ERP/Muhasebe Programı Entegrasyonu isterseniz de hepsine birlikte sahip olabilirsiniz.


Mobilya Sektöründeki Bazı Payfull Müşterilerinin Görüşleri:
“Payfull kullanmaya başladıktan sonra satışlarımız %20 arttı. Payfull sayesinde müşterilerimize daha cazip taksit koşulları sunabildik.
- Semih Sarıgöller / Sarıgöller Grup

“Payfull çözümlerini kullanmaktan çok memnunuz. ”
-Ali Çataloğlu / Almila Mobilya

Mobilya sektöründeki firmaların tahsilat konusunda yaşadıkları sorunlar nelerdir? Online bayi tahsilat sistemi, ERP / Muhasebe Entegrasyonu ve dahası


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.