Blog

Okullar Açılıyor! Online Eğitimde Online Tahsilat

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Okullar Açılıyor! Online Eğitimde Online Tahsilat

Koronavirüs pandemisinin hayatımıza girmesinin üzerinden neredeyse 2 yıllık bir süreç geçti. Sosyal izolasyon ve karantinalardan dolayı yaşantımız kökten değişiklikler yaşadı. Oldukça köklü birçok firma süresiz uzaktan çalışma modeline geçiş yaparken,kreşlerden üniversitelere kadar tüm eğitim kurumları da uzaktan eğitim vermeye başladı. Salgından ötürü neredeyse tamamen hayatımızdan çıkan nakit para kullanımı ve çek, senet, kredi kartı gibi diğer fiziksel ödeme yöntemleri, nakit akışında problem yaşayan kurumları tek bir noktadan tahsilat yapmaya itti: online tahsilat.

 

Online Tahsilat Nedir?

Online tahsilat, firmaların kendi ödeme sistemlerini kullanarak bayileri veya müşterilerinden ödeme alması işlemidir. Online tahsilat sistemleri sektörlere göre uyarlanabilir yapıları ile günden günde daha popüler hale gelmektedir. Fincore tarafından eğitim kurumlarına özel geliştirilen Payfull Okul Tahsilat Sistemi sayesinde eğitim kurumları güvenli ve hızlı şekilde ödemelerini alabilmektedir.

 

Payfull Okul Tahsilat Sisteminin Okullara Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

·       Online tahsilat sayesinde eğitim kurumları tahsilat peşinde koşmaktan kurtulur.

·       Okul taksitlerinde gecikme yaşanmaz, nakit akışı düzene girer.

·       Tahsilatlarile ilgili operasyonel yük azalır.

 

Payfull Okul Tahsilat Sistemi’nin Velilere ve Öğrencilere Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

·       Veliler, taksitlerini ödemek için her ay ilgili eğitim kurumuna gitmek zorunda kalmadan güvenli ve pratik şekilde online ödeme yaparlar.

·       Öğrenciler gün içerisinde okullarına ait mağazadan acil almaları gereken bir ihtiyaçları olduğunda, yanlarında nakit olmasa dahi kredi kartları ile ödeme yapabilirler.  

 

Nereden Çıktı Bu Online Ödeme ve Online Tahsilat Furyası?

Esasında özel eğitim kurumları (kreşler, kolejler, vakıf üniversiteleri vs.) için online ödeme almak yeni bir yöntem değil. Sevinç Koleji, İstanbul Rumeli Üniversitesi gibi birçok eğitim kurumu covid-19 salgınından önceki süreçte de çevrimiçi yollardan tahsilat yapıyorlardı.

Sevinç Koleji Online Ödeme Sistemi

Örnek vermek gerekirse 35 yıllık deneyimi ile ülkemizin köklü eğitim kurumlarından birisi olan Sevinç Koleji, Sevinç Store adında bir online mağazaya sahip. Bu mağazada Sevinç Koleji öğrencileri okul kıyafeti ve kırtasiye ürünleri gibi birçok ihtiyaçlarına anında ulaşabiliyorlar. Ayrıca yemekhane ve servis ücretleri için aylık düzenli ödemelerini de bu website üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Herhangi bir durumdan kaynaklı olarak ödeme geciktiğinde sistem üzerindeki kayıtlı kart sahibine düzenli aralıklarla ödemeyi tetikleyici SMS ve e-postalar otomatik olarak gönderiliyor. Fincore Payfull Online Tahsilat API çözümünü kullanan Sevinç Koleji yıllık öğrenim ücretlerini de online olarak tahsil ediyor. Veliler sistem üzerinden gönderilen ödeme linkini kullanarak saniyeler içinde kredi kartlarıyla taksitli olarak ödeme yapabiliyorlar.

 

İstanbul Rumeli Üniversitesi Online Ödeme Sistemi

         İstanbul’daki önemli vakıf üniversitelerinden olan Rumeli Üniversitesi, kuruluşundan bu yana yıllık öğrenim ücretleri ve diğer ödemelerin tahsilatlarını İstanbul Rumeli Üniversitesi Portal üzerinden yapıyor. Öğrenciler Rumeli Üniversitesi Payfull Tahsilat paneli üzerinden T.C. kimlik numaraları veya pasaport numaraları ile güncel borçlarını sorgulayabilir ve sorgulama sonucunda ister taksitli ister tek çekim şeklinde kredi kartlarıyla online ödeme yapabilirler.

Eğitim Sektöründeki Bazı Payfull Müşterilerinin Görüşleri:

“Pandemi döneminde yaşanılan tahsilat zorluklarını Payfull ile rahatlıkla çözdük. Her problemi destekleyen ve hızla çözen ekipleri sayesinde teknik problem neredeyse hiç yaşamadık. Online ödeme sistemleri ve entegrasyonları için çok hızlı ve güvenilir alternatiflerle kurumumuza ciddi fayda sağladılar."
- Ebru Say / ALKEV Özel Okulları, Muhasebe Sorumlusu


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.