Blog

OTP Nedir? Uçtan Uca Güvenlikte Bize Nasıl Yardım Ediyor?

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Araçlar

OTP Nedir? Uçtan Uca Güvenlikte Bize Nasıl Yardım Ediyor?

OTP Nedir? Uçtan Uca Güvenlikte Bize Nasıl Yardım Ediyor ?

Fintech ve bankacılık alanlarında yaygınca kullanılan OTP(One Time Password), belirli bir kullanım süresi olan Tek Kullanımlık Şifre anlamına gelmektedir.  Ses, E-mail ve SMS OTP kullanımı mevcut olmakla birlikte OTP SMS, bunlar arasında en fazla kişiye ulaşan ve en çok kullanılan yöntemdir.

OTP’nin odak noktası kullanım alanı fark etmeksizin sahtecilik, yetkisiz kullanımın önüne geçmektedir. Online alışveriş, bilet, internet bankacılığı işlemleri, rezervasyon, üye girişleri gibi işlemler gerçekleştirildiğinde bilgilendirme amaçlı anlık SMS’ler gönderimlerinde kullanılmaktadır.

Bir çok farklı kullanım alanı bulunmasına karşılık, asıl sağladığı fayda sağladığı odak nokta yetkisiz kullanım, sahtecilik gibi durumların önüne geçmek olduğu için bankacılık ve fintech alanlarında ön plana çıkmaktadır.

Bu nedenle en yaygın kullanımı 3D Secure olarak da bildiğimiz, online ödeme işlemleri sırasında kart sahibinin bankasında kayıtlı güncel cep telefonuna gelen doğrulama kodudur.

İkinci en yaygın kullanımı, günümüzde hepimizin kullanmakta olduğu internet bankacılığı girişlerinde gelen doğrulama kodlarıdır.

Bunun yanında finanstal teknolojiler tarafında, online tahsilat sistemleri tarafında Payfull olarak bizde sistem girişlerinde yetkisiz kişi suistimal ihtimallerine karşılık OTP doğrulama ile giriş yöntemini kullanarak, firmaların ve müşterilerinin bilgilerinin güvenliğini sağlıyoruz.
Sistemimizi kullanan firma yetkilileri de, onların bayileri ve müşterileri de girişlerinde güvenliklerini sağlıyor. Online tahsilat sistemi üzerinden yapacakları ödemelerinin son aşamasında da hali hazırda bankaların ya da ödeme sağlayıcı kuruluş sanal poslarının doğrulama adımı olan 3D Secure ile de kart güvenliği sağlanarak süreç tamamlanmış oluyor. Ek olarak dilenir ise, yapılan her işlem sonrasında ilgili kişilere bu işlemlerin bilgilendirmesininin de otomatik gönderilmesi sağlanabilmekte.


3D Secure Nedir? OTP güvenlik doğrulamasını neden kullanmalıyız? Güvenli ödeme ve tahsilat nasıl yapılır? Hepsi bu blogda!


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.