Blog

Sağlık Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Sağlık Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

Türkiye sağlık sektörü 30 binin üzerinde kurum ve kuruluşun yer aldığı 500 bine yakın istihdam sağlayan, gelişme ivmesi yüksek bir sektördür. İçinde hastaneler, eczaneler, ilaç mümessilleri, medikal ürün üreticileri gibi birçok farklı katman bulunduran sağlık sektöründe haliyle birçok ödeme ve tahsilat problemi yaşanabilmektedir.

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurumlarla gerçekleştirdiğimiz bir dizi görüşme sonucunda yaşadıkları tahsilat ve ödeme problemlerini anlayarak bu problemlere çözümler üretme fırsatı bulduk.

Sağlık sektöründe yaşanan başlıca ödeme ve tahsilat problemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

-Medikal ürün üreticilerinin son tüketici, eczaneler veya hastanelerden düzenli tahsilat yapamaması,
-Nakit akışında yaşanan dengesizlikler,
-Birçok farklı banka ile çalışıldığı için hepsine ayrı zaman harcanması ve bu işler için fazla muhasebeci çalıştırılması gerekliliği.

Sağlık sektöründe yaşanan bu tip sıkıntılar içinde birçok farklı halka bulunduran sağlık sektöründe hem üretici firmaları hem de sağlık kurumlarını zor durumda bırakabiliyor. Haliyle bu sıkıntılar biz son tüketicilere de yansıyor.

Payfull Online Ödeme Çözümleri olarak sağlık sektöründeki iş ortaklarımızın ödeme ve tahsilat sorunlarını minimuma indirmek için çeşitli alternatif ödeme çözümleri geliştirdik.

Tekrarlayan ödeme:
Düzenli check-up hizmeti gibi hizmetler sunan sağlık kurumları için ödemelerini düzenli bir şekilde almak hastalarına kaliteli bir hizmet sunabilmek için oldukça önemlidir. Değişken fiyatlar ve çok sayıda hasta bulunması tahsilatların takibini zorlaştırmakta ve  sağlık kurumlarının daha fazla muhasebeci istihdam etmesini gerektirmektedir.
Ayrıca medikal cihaz üreticilerinin hastanelere satttıkları medikal cihazların aylık/yıllık bakım destek bedelini düzenli alabilmesi de Payfull Tekrarlayan Ödeme hizmeti ile mümkündür.
Payfull Güvenli Kart Saklama hizmeti ile sağlık kurumları ödemelerini belirledikleri sıklıkta, düzenli olarak tahsil eder ve ödemelerinde gecikme yaşamaz. Herhangi bir nedenden dolayı tahsilat gerçekleşmediğinde kart hamiline ödemeyi tetikleyici SMS ve E-Mail gönderilir. Böylelikle ödemeleri daha hızlı ve daha güvenli olarak tahsil edilir ve kurumların nakit akışı düzene girer.

Ödeme Talebi Gönderme :
Payfull Ödeme Talebi Gönderme hizmeti sayesinde sağlık kurumları müşterilerine tek seferlik bir ödeme talebi gönderebilir. Bu ödeme talebinin tutarını, geçerli olduğu süreyi, taksitli veya tek çekim olacağını manuel olarak sağlık kurumu çalışanları ayarlayabilir.. Talebin gönderildiği kişi istediği an isteği yerde cep telefonundan veya bilgisayarından ödemeyi kolayca güvenli bir şekilde tamamlar. İşlem sonrasında iki tarafa da otomatik olarak bilgilendirme mesajı gönderilir.

Güvenli Ödeme Sayfası:
İnternet ortamı insanlara hız ve kolaylık getirmesinin beraberinde siber suçlara konu olan bazı tehlike ve riskleri de getirmektedir. Tüm genel ve kişisel bilgilerin, hatta kredi kartı bilgilerinin dijital ortamda kullanılması/saklanması da göz önünde tutulduğunda bu risk daha büyük önem taşımaktadır. Bu bilgilerin yetkisiz/kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi durumu/ihtimali dahi insanları zora sokacak bir durum oluşturabilir.
Payfull, medikal ürün üreticileri ve hastanelerin güvenliğini garanti altına almak için, global düzeyde banka standartlarında SSL güvenliği ile dünya çapında Visa ve Master Card’ın da kurucuları arasında bulunduğu Kartlı Ödeme Endüstrisi’nin Veri Güvenlik Standartlarında(PCI DSS) uygun altyapısıyla hizmet vermektedir.
Payfull Güvenli Ödeme Sayfası sayesinde sağlık kurumları tahsilatlarını hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilmektedir.

Payfull tarafından sağlık sektörüne özel oluşturulan paketler ile ister Güvenli Ödeme Sayfası hizmeti, ister Tekrarlayan Ödeme hizmeti, ister Ödeme Talebi Gönderme hizmeti isterseniz de hepsine birlikte sahip olabilirsiniz.


Sağlık sektöründe online tahsilatın önemi nedir? Hastaneler nasıl daha kolay tahsilat yapar? Tekrarlayan ödeme alma, ödeme talebi gönderme ve dahası


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.