Blog

Tekrarlayan Ödemelerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Rehber

Tekrarlayan Ödemelerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yoğun emek sarfederek kazandığınız müşterilerinizin ödemelerini belirli periyotlarda tahsil ediyorsunuz. Bunu manuel operasyondan digital ortama taşıdınız ve artık müşterilerinizin kartlarını kaydederek otomatik tahsilat sağlayacaksınız. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususları sizlere aktaracağız. Bu hususlara dikkat ederek tekrarlayan tahsilattaki başarılı dönüşüm oranını büyük ölçüde artırabilirsiniz.

  • Kredi kartını kaydederken mutlaka 1 TL test satışı yapın ve kartın aktifliğini kontrol edin. Payfull olarak sisteme kaydedilen kartların tamamından ilk etapta anlık 1 TL otorizasyon alırız ve hemen akabinde iptali sağlanır. Bu sayede kartın aktif ve çalışıyor olduğundan emin olunur.
  • Eğer müşterileriniz Visa ve Mastercard dışında bir kart kullanıyorsa mutlaka bununla uyumlu bir sanal pos temin edin. Örneğin American Express ya da JCB logolu kartlar sadece anlaşmalı bankaların poslarından işlem yapabilmektedir, her banka posu bu işlem için uygun olmayabilir.
  • Müşterilerinizden tahsilat yaparken mutlaka onaysız işlemlerin cevap kodlarını ve açıklamalarını inceleyin. Eğer aynı kartla ard arda çok sayıda işlem denerseniz ilgili kart ve posunuz banka nezdinde bloklanabilir. Bu sizinle bankanız arasında güven sorununa yol açabilir. 91-96 gibi sistem hatalarında işlemden 2-3 dk sonra tekrar denemenizde bir sakınca yoktur. Ama 51-Yetersiz Limit, 57-Kart Mail Ordera Kapalı gibi kodlarda yeni işlem denemeden önce müşteriyle iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.
  • Sisteme kaydedilen kartın kredi kartı olduğundan emin olun. Çünkü bankamatik olarak bilinen debit kartlar 3D'siz işleme onay vermemektedir. Bu durumda tekrarlayan ödemelerinizde sorun yaşayabilirsiniz.
  • Sisteme kartı kaydederken müşterinize mutlaka "Ayın hangi günü ödemeleriniz gerçekleşsin?" şeklinde bir soru yöneltin ve buna göre tanımlama yapın. Aksi halde yetersiz limit nedeniyle müşterinizle tekrar tekrar görüşmek zorunda kalabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız temel kriterlere dikkat ederek sizde işlemlerinizde başarı oranınızı büyük ölçüde artırabilirsiniz.


Bu blogumuzda tekrarlayan tahsilatlardaki başarılı dönüşüm oranını büyük ölçüde arttırmanıza yarayacak püf noktaları anlattık.


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.