Blog

Turizm Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Turizm Sektöründe Online Tahsilat Sistemi

Turizm sektörü, ülkelerin döviz girdisini arttırıcı özelliği, ödemeler dengesine pozitif yönlü katkı sağlaması ve geniş istihdam alanları sağlaması açısından çok önemli bir sektördür.

Turizm sektöründe faliyet gösteren oteller, acenteler ve dernekler ile sohbetlerimiz sırasında yaşadıkları sorunları görme imkanımız ve görüştüğümüz firmaların sorunlarına çözüm sunma fırsatımız oldu.

Turizm sektörünün elbette bir çok farklı konuda yaşamaya devam ettikleri farklı sorunlar mevcut. Ancak en sıkıntılı konu diğer bir çok sektörle ortak konu olan Tahsilat / Ödeme konusu. Turizm sektöründe görüştüğümüz kişilerin hepsinden duyduğumuz ana sorun ChageBack.

Nedir Bu ChargeBack ?
ChargeBack : ters ibraz - ödeme itirazı olarak adlandırılabilir. Mail order yöntemi ile yapılan kredi kartı ödemelerinde pin ya da 3D secure şifresi kullanılmadığı için işlem sonrasında kart sahibinin bu işleme itiraz etme hakkı ortaya çıkmaktadır ve Visa/Master kurallarına göre pin ve ya 3D secure şifresiz yapılan işlemler güvensiz işlemlerdir. İtiraz gelmesi durumunda banka işlemi kart sahibine iade eder ve sonrasında işlemi yapan firma hukuki süreçlere başvurarak hakkını arayabilir.

ChargeBack turizm sektöründe nasıl yaşanıyor ?
Görüşmelerimizde çok kişiden aldığımız bilgilere göre, ChargeBack genelde yabancı misafirlerde yaşanıyor. Misafirler rezervasyonlarda ödemelerini mail order yöntemi ile kredi kartlarından mail order formu doldurtularak çektiriyor. Misafirler konaklamasını yaparak, istediği tüm hizmetlerden faydalanarak keyifli bir tatil geçiriyor ve ülkelerine geri dönüyorlar. Kredi kartı ekstreleri geldiğinde kendi bankalarını arayarak "Bu işlem bilgim dahilinde değildir, Bu işlemi ben yapmadım!" diyerek itiraz ettikleri noktada, kart sahibi banka, üye işyeri bankası ile ileteişime geçerek bu tutarın kart sahibinin hesabına yatırılmasını sağlıyor ve akabinde üye işyerine itiraz ile ilgili bilgileri göndererek bu kart sahibinin hizmetini aldığını kanıtlamasını, akabinde ödemeyi alabileceklerini iletiyor.

Bu süreç turizm sektörünün dinamiklerinde işletme sahipleri için hem para hem zaman kaybı olarak gün yüzüne çıkıyor.

Payfull Online Ödeme Çözümleri olarak Turizm sektörünün acılı yarası olan ChargeBack itirazlarına, diğer farklı sektörlerde de sunduğumuz online tahsilat sistemi ile çözüm getirdik. Turizm sektörüne özel oluşturduğumuz paketler ile ister Online Tahsilat Sistemini, ister Sanal Pos Hizmetini, ister entegrasyon hizmetini isterseniz de hepsine birlikte sahip olabilirsiniz.

Payfull Turizm Paketi ile firmalar ;
- Serbest tahsilat yapma,
- SMS ve/veya E-mail ile kişiye özel ödeme talebi linki gönderme,
- Channel Manager / Rezervasyon sistemleri ile entegrasyon,
opsiyonları ile misafirlerinden ödemelerini 3D güvenlikli olarak alabilirler.

Ek olarak otel yönetim sistemleri ya da muhasebe programlarına da entegrasyon sağlayabilir ve uçtan uca bir yönetime sahip olabilirler.

Serbest Ödeme Yapma :
Fiziksel kredi kartı yanınızda olması durumunda, tutarın ve kart bilgilerinin sizin tarafınızdan yazılarak ve kart sahibinin bankasında kayıtlı cep telefonuna gelen 3D doğrulama kodu ile yapılan ödeme yöntemidir.

SMS ve/veya E-mail ile kişiye özel ödeme talebi linki gönderme:
Uzakta olan misafirlerinize mutabık kaldığınız tutar ile misafirin cep telefonuna ve e-mail adresine hızlı ödeme linki gönderebilir ve tek bir link ile ödeme sayfasına girerek ödemelerini 3D güvenlikli olarak yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Channel Manager / Rezervasyon sistemleri ile entegrasyon:
Kullanmakta olduğunuz chanlle manager sistemleri ile entegre olabilir, online rezervasyon ekranlarında ya da dilenirse confirmasyon mailleri ile birlikte otomatik ödeme talebi linki gönderimi ile 3D güvenlikli ödeme sağlanabilir.

Ekstra olarak alınan ödemeleri otel yönetim sistemleri / erp ya da muhasebe programları entegrasyonu ile otomatik kayıtların atılmasını sağlayarak uçtan uca bir çözüme sahip olabilirsiniz.

Oteller chargebackten nasıl kurtulur? Mail order alternatifi güvenli ödeme yöntemi nedir? SMS veya e-mail ile ödeme talebi gönderme ve daha fazlası


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.