Blog

Visa Yeni Özelliği ile Tüketiciye Duygusal Olarak Dokunmak İstiyor

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Visa Yeni Özelliği ile Tüketiciye Duygusal Olarak Dokunmak İstiyor

Çok yakında Visa kartınızla yaptığınız ödemelerde POS terminallerinde her zamanki bip sesi yerine çok daha farklı ve duygularınıza dokunan sesler duyabilirsiniz. Örneğin; bir kuş sesi veya kalp ritim  sesi olabilir bu.

Bu özellik Visa’nın son geliştirmelerinden biri olup, amacı cebinizdeki plastik kart veya telefonunuzdaki mobil cüzdanınızda yer alan kartınız ile duygusal bir bağ kurmayı amaçlamaktadır.

2019 NRF (National Retail Federation)’ da tanıtılan yeni şeylerden birisi de POS cihazından slip çıkartma işlemi esnasında cihazın tıpkı telefonlarda olduğu gibi titremesi ve işlem mobil cüzdan ile yapıldı ise telefonunuzda ve POS ekranında büyük bir Visa logosunun gözükmesidir.

Neden?

Pek çoğumuza göre kredi kartları cebimizde taşıdığımız birer plastik kart. Fakat Visa bu algıyı yıkmak istiyor, bunun için yapılan anketler de katılımcıların bu tür etkileşimlere olumlu tepki verdiğini göstermiştir.

VeriFone genel başkan yardımcısı Vin D’Agostino’ da konuyla ilgili olarak; “İşyerlerinin ve tüketicilerin ödeme esnasında kişiselleştirilmiş ve doğru hedeflenmiş kampanyalarla ödeme yaptıklarında daha mutlu olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Visa gibi yenilikçi firmaların bu deneyimi müşterilere yaşatmasına izin vererek açık bir platform oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

İlk defa mı?

Aslına bakılırsa benzeri etkileşim girişimleri daha öncede yaşanmıştı. Örneğin, 2010’ da Visa ve MC’ ın üzerinde mini LCD ekran olan, bakiyenizi gösteren kartlarını hatırlayın. Ya da 2007’ de ülkemizde de Garanti bankası tarafından etkileyici reklamlarla sunulan yüzük, bileklik ve saat formatında NFC uyumlu cihazları düşünebilirsiniz.

Çok yakında Visa kartınızla yaptığınız ödemelerde POS terminallerinde her zamanki bip sesi yerine çok daha farklı ve duygularınıza dokunan sesler duyabilirsiniz.


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.